Comunitatea DPOCategorie: Aspecte generaleSpecimen de semnatura pentru banca
IntrebariCursanti Echipa asked 5 ani ago

Un document care cuprinde un nume si prenume, departamentul şi semnatura este considerat un document care are date cu caracter personal şi trebuie trecut in registrul de evidenta a prelucrarilor? Cum ar fi specimenul de semnatura pentru banca?

1 Answers
Darius Farcas answered 5 ani ago

Bună ziua,

RGPD-ul definește datele cu caracter personal în felul următor:

„date cu caracter personal” înseamnă orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă („persoana vizată”); o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale;

În acest sens, da, documentul despre care vorbiți reprezintă un document care conține date cu caracter personal și trebuie trecut în registrul de evidență al prelucrării datelor cu caracter personal. De avut însă în vedere că în acest registru nu se trec DOAR documentele care conțin date ci și toate prelucrările de date, indferent că există un astfel de suport material sau nu.

În privința specimenului de semnătură pentru bancă – este asociat mereu cu numele, astfel reprezintă date cu caracter personal.

O zi bună!