Comunitatea DPOCategorie: ConsimţământulReprezint o agenție de turism. La solicitarea unei scoli, oferim servicii turistice unui grup de elevi minori, într-o țară din UE. Va rog sa-mi spuneți cine trebuie să obțină acordul părinților pentru prelucrarea datelor cu caracter personal ale elevilor (nume si prenume, CNP) pentru serviciile de transport, cazare si asigurare medicala: noi, ca agenție de turism, sau școala? Subliniez ca am încheiat contractul cu școala, ca entitate organizatoare a excursiei, nu cu părinții. Vă mulțumesc.
2 Answers
Cerasela Huza answered 6 ani ago

În această situație școala împreună cu celelalte entității care oferă servicii în scopuri turistice sunt operatori de date cu caracter personal asociați. Având în vedere că școala este cea care colectează datele, punctul nostru de vedere este că ea trebuie să asigure obținerea consimțământului și informarea cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Scopul prelucrării datelor cu caracter personal este diferit. D-voastră ca și agenție de turism prelucrați datele în scopul oferirii de servicii de turism. Firma de transport prelucrează aceleași date, dar cu alt scop. La fel și firma care oferă cazare.

Pentru fiecare scop de prelucrare în parte este necesar obținerea consimțământului separat. Deasemenea este nevoie și de o informare cu privire la scopurile prelucrării împreună cu drepturile de care beneficiază persoanele vizate conform GDPR.

Art. 13 din GDPR reglementează ce anume trebuie să aveți în vedere cu privire la obținerea consimțământului și înștiințarea persoanelor vizate.

Anca Cimpean answered 6 ani ago

Intre dvs.si scoala exista un contract prin urmare temeiul legal este "contractul". Dvs. Nu va trebuie consimtamant!! La fel si celorlalti furnizori de servicii care aveti ca baza contractul. Dvs.trebuie doar sa informati persoanele vizate ca le prelucrati datele si ca le transferati…cui anume. Scoala in schimb, care are alt scop si care face excursia in afara programei are nevoie de consimtamantul parintilor pe care ii si informeaza de ce prelucreaza si cui anime transmite datele!!

Nu mai luati consimtamant cand temeiul legal este altul!!