Comunitatea DPOCategorie: Responsabilul cu protecția datelor (DPO)Reprezint o agenție de turism. La solicitarea unei scoli, oferim servicii turistice unui grup de elevi minori, într-o țară din UE. Va rog sa-mi spuneți cine trebuie să obțină acordul părinților pentru prelucrarea datelor cu caracter personal ale elevilor (nume si prenume, CNP) pentru serviciile de transport, cazare si asigurare medicala: noi, ca agenție de turism, sau școala? Subliniez ca am încheiat contractul cu școala, ca entitate organizatoare a excursiei, nu cu părinții. Vă mulțumesc.
Nicolae Aldea asked 5 ani ago

reprezint o agentie de turism, si as avea nevoie de un model clasic/ redus de mapare date cu caracter personal

cu multumiri

Nicolae

1 Answers
Cazac Dumitru answered 5 ani ago

În cazul dat, raporturile se desfășoară între școală și agenție. Cu toate acestea, ar fi bine ca agenția (adică dvs) să se asigură că școala, în calitatea sa de operator, este conformă cu RGPD, respectă drepturile persoanelor vizate și prelucrează datele în baza unui temei legal.

În ceea ce privește acordul părinților, trebuie nuanțate puțin lucrurile. Presupun că pentru unele dintre serviciile mențioante (serviciile de transport, cazare si asigurare medicala) prelucrarea anumitor date cu caracter personal se realizează în baza obligației legale a agenției, respectiv nu este necesar un consimțământ. În cazul dat putem discuta doar despre consimțământul părintelui de a merge copilul său în excursie (ceea ce nu e relevant RGPD).