Comunitatea DPOCategorie: Aspecte generaleRegistrul European de Comert
Mirela Manucu asked 6 ani ago

Buna ziua, am primit o adresa de la ERC privind inregistrarea societatii in acest registru.Va rog sa ne oferiti o opinie privind acceptul sau refuzul inscrierii,tinand cont ca noi nu suntem inclinati sa acceptam.Multumesc anticipat.O zi buna

PS Au mai primit si altii o corespondenta similara?

Anca Cimpean replied 6 ani ago

Daca in corespondenta cu dvs.intre datele prelucrate sunt si date cu caracter personal (numele administratorului, adrese de email de tipul nume.prenume@companie.ro) atunci sunt prelucrate date care intra sub incidenta GDPR. Atentie la datele prelucrate ce sunt transferate in afara spetiului economic European.

2 Answers
Cerasela Huza answered 6 ani ago

Protecția conferită de către GDPR se extinde numai datelor cu caracter personal aparținând persoanelor fizice cetățeni ai unui stat membru al Uniunii Europene. Pe cale de consecință Regulamentul nu este aplicabil persoanelor juridice.

A G answered 5 ani ago

Documentul respectiv nu este trimis de ERC, desi asa pare. Daca citit cu atentie, e vorba de o societate din Amsterdam (cred?) si prin semnarea documentului, va obligati la plata unei taxe anuale de 900+Eur/an pentru o "promovare".

Pe scurt, e un scam attempt. Puteti da un search pe google dupa numele firmei respective si veti gasi alte opinii.