Catrina Sorin asked 4 ani ago

Buna ziua

As dori si eu sa stiu ,daca atunci cand public un catalog cu colegii mei din institutia unde lucrez ,trebuie sa mai iau consimtamantul lor ,pentru publicarea acestui catalog pe pagina de facebook a institutiei noastre ,unde numai noi avem acces ?Materialele de prezentare ale lor ,ale fiecaruia in parte sunt de la ei si contin.nume,adrese de email si de facebook.

Colegii pot lua calendarul de acolo si sa-l faca public in alata parte.Sau pot sa nu permit .

Daca se poate un raspuns rapid.

Multumesc

Sorin Catrina

3 Answers
Catrina Sorin answered 4 ani ago

Eu cred ca este nevoie.Dar nu stiu daca nu permit copiere lui daca mai este nevoie?

Catrina Sorin answered 4 ani ago

Eu cred ca este nevoie.Dar nu stiu daca nu permit copiere lui daca mai este nevoie?

Darius Farcas answered 4 ani ago

Bună ziua,

doar acum am reușit să vedem întrebarea dumneavoastră, sperăm că nu este prea târziu să vă oferim un răspuns:

Pentru a vă răspunde ar fi de interes ce date cuprinde acel catalog? Fotografia colegilor dumneavoastră? Nume, prenume și alte date de contact? altceva?

Având doar informațiile menționate, după cum bine ați intuit și dumneavoastră este nevoie de consimțământ scris al colegilor (dacă este vorba despre o apariție în spațiul public al acestor date). De ce? deoarece vorbim de un scop separat al prelucrării decât cel al desfășurării relației clasice de muncă – stabilite prin CIM – Fișa postului. Aici scopul este de marketing după cum putem înțelege, astfel puteți obține consimțământul (o singură dată) pentru a publica astfel de materiale – se indică clar ce materiale și unde există apariții, că este vorba de mediul online (Facebook sau alte rețele de socializare) că este vorba de format fizic – broșură printată / catalog printat.

Ce trebuie să cunoașteți este că operatorul este responsabil de toate prelucrările de date aflate în sfera sa de activitate – o prelucrare poate fi și simpla accesare a datelor menționate / simpla vizualizare. Astfel că trebuie să luați toate măsurile necesare pentru a respecta confidențialitatea, securitatea datelor etc.

Ce se întâmplă însă mai departe, că unii dintre colegi pot lua anumite informații l acare au acces în sfera activității profesionale și le pot face publice.. expune în spațiul public – ex. pe Facebook, nu mai este strict răspunderea instituției, ci poate fi un caz în care depășindu-și atribuțiile, expunând acele date, colegul dumneavoastră persoana X poate deveni operator de date deci responsabil de prelucrarea efectuată.

De fiecare dată însă, circumstanțele specifice speței oferă și răspunsul, astfel că în cazul în care răspunsul nu a fost complet, ne puteți contacta telefonic / sau oferi aici mai multe informații pentru a putea să vă răspundem specific.