Comunitatea DPOCategory: Aspecte generalePrelucrare Date biometrice si date medicale
Ciprian Petculescu asked 1 month ago

Salutare am cateva intrebari daca ma puteti ajuta cu ceve pareri 🙂

  1. Daca intr-o locatie cu spatii de agrement, piscine, si locuri de joaca exista in punct de prim ajutor, unde in urma unui incident, clientii completeaza o fisa de incident care contine date de identificare, contact, diagnostic, tensiune, etc, pentru a pastra un istoric, si pentru a ne putea apara societatea in cazul in care apar reclamatii ulterioare, care este temeiul legal pentru prelucrarea datelor medicale , doar consimtamantul clientului ? Conform legii 190/2018 nu imi este foarte clar (prelucrarea nu are ca obiect crearea de profiluri) interes vital nu se aplica mereu, obligatie legala nu este (de a completa acea fisa ), iar interes legitim nu exista ca optiune la art 9 din GDPR si legea 190/2018.

  2. Legat de date biometrice, daca societatea doreste sa implementeze un sistem de camere video care poate sa numere clientii, dar care nu ii recunoaste a doua oara (nu creeaza sabloane de recunoastere biometrica), doar trimite notificari ca intr-o anumita parte a centrului este foarte aglomerat , datele sunt considerate anonime? Daca nu , se merge doar pe consimtamant ? Ce alternative sunt?

  3. Daca acelasi sistem de counting face segmentare de clienti : cati sunt barbati, cati sunt clienti, cati sunt copii, etc. , cum vedeti situatia.

Multumesc,

Ciprian