Comunitatea DPOCategorie: ConsimţământulRegulament concurs cel mai bun agent
IntrebariCursanti Echipa asked 6 ani ago

Organizăm un concurs pentru un grup de distribuitori cu care lucram în vederea desemnării celui mai bun agent și doresc să întocmesc un Regulament pentru acest concurs. Aș vrea să știu ce trebuie să adaug pentru conformitatea la GDPR?

1 Answers
Cerasela Huza answered 6 ani ago

Având în vedere faptul că vorbim de un concurs, presupunerea mea este că veți folosi atât date de identificare ale persoanelor vizate (nume, prenume, adresă, date din cartea de identitate) cât și date de contact (număr de telefon, adresă de e-mail). Vă aflați astfel în fața a doua tipuri de prelucrări diferite.

Pentru prelucrarea datelor de identificare ale persoanelor vizate aveți la baza un interes legitim, înscrierea la concurs și desfășurarea. Astfel nu aveți nevoie de consimțământ din partea concurenților înscriși. Va fi nevoie doar să îi înștiințați cu privire la: scopul prelucrării, durata prelucrării și drepturile care le au conform GDPR.

Pentru prelucrarea datelor de contact va trebui să obțineți consimțământul persoanelor vizate, acestea fiind folosite în eventualitatea câștigării vreunui premiu. Astfel va trebui, să elaborați un scurt formular unde îi înștiințați cu privire la scopul prelucrării, durata prelucrării și drepturile pe care le au, urmând ca ei să semneze și implicit să își dea consimțământul pentru această prelucrare a datelor de contact.