Comunitatea DPOCategorie: Aspecte generaleOrdin de chemare pentru clarificarea situatiei militare
Cosmin Altin asked 1 an ago

Buna ziua,

Am peste 40 ani. A venit politia la usa sa-mi imaneze „Ordin pentru clarificare situatie militara” (comic e ca i l-au data lui tata avand acelasi nume care are peste 60 de ani).

Imi cer acte loc de munca, acte medicale, permis, livret, ci.

Daca invoc GDPR cat din cerintele lor pot sa refuz?

Si daca nu ma duc deloc care sunt consecintele, mai ales ca nu mi l-au dat mie ordinul, i l-au dat din greseala lui tata, a semnat el?

Mai multe informatii(din ce am gasit pe internet care poate conteaza): Parintii amandoi pensionari, mama handicapata eu avand grija de ea.

Ce ma scoate din sarite este faptul ca m-au gasit pe mine sa ma streseze in loc sa recruteze din marea de tineri care nu merg la scoala si nu au nici loc de munca. Imi cer scuze de ton dar asta ma motivat sa postez aici.

Multumesc.

1 Answers
Anca Suciu Echipa answered 12 luni ago

În situația descrisă, cel mai bun răspuns ți-l poate oferi un avocat specializat în probleme legate de legea militară. Totuși, noi vom încerca să-ți oferim câteva informații generale care să te ajute să înțelegi contextul.

În primul rând, GDPR este o legislație care reglementează protecția datelor cu caracter personal și nu se aplică strict situațiilor legate de recrutare în forțele armate sau solicitarea de documente de către autoritățile competente.

În ceea ce privește consecințele neprezentării sau refuzului de a furniza anumite documente, acestea pot varia în funcție de contextul legal al situației. În general, autoritățile pot avea puteri legale de a cere documente și informații în anumite circumstanțe, cum ar fi verificarea stării de sănătate sau a situației militare a unei persoane.

Pentru a înțelege mai bine situația ta și a obține sfaturi specifice, recomand să consulți un avocat specializat în legislația militară. Avocatul va putea evalua situația ta în detaliu și îți poate oferi sfaturi legale adecvate.

De asemenea, dacă consideri că au avut loc erori în identificarea și comunicarea ordinului de clarificare a situației militare și ai îngrijorări în legătură cu aceasta, este important să discuți cu un avocat pentru a-ți proteja drepturile și interesele legale.