TUDOR IULIANA asked 5 ani ago

Buna ziua,

Am primit acasa o scrisoare de la o Comapnie X de recuperare creante. Pe langa recuperarea creantelor am fost anuntata si de faptul ca, datorita unei erori umane si a faptului ca acestei companii i s-a pus la dispozitie de catre compania Y de telefonie mobila o baza de date cu date eronate si scrisoarea (sau scrisorile) adresate mie, in mod eronat au ajuns la alta persoana. Pe langa faptul ca aceasta companie Y a comis un abuz la adresa mea (eu am cesionat abonamentul din 2017), ma trezesc ca datele mele personale ajung pe alte maini. Nu as intra in panica, dar tot datorita unei astfel de scurgeri acum sunt in plina ancheta de catre Procuratura si Politie pentru ca cineva, care a folosit datele mele a luat un credit si am fost trecuta girant. Si sincer chiar mi-e frica.

Multumesc mult pentru sprijin

TUDOR IULIANA replied 5 ani ago

Mulțumesc mult pentru răspuns.

3 Answers
Cerasela Huza answered 5 ani ago

Având în vedere că nu cunoaștem toate elementele care au generat această situație, vom răspunde strict din punct de vedere al GDPR, în general.

Trebuie să identificați baza legală conform căreia datele d-voastră au intrat in posesia firmei de recuperare creanțe. Dacă este o specificație în contractul semnat, dacă ați fost anunțată înainte, etc.

Pentru celelate sitații create în urma greșelii, vă rog să vă adresați organelor de poliție/justție.

Darius Farcas answered 5 ani ago

Bună ziua,

Într-adevăr cazul descris de dumneavoastră este unul cu un nivel de gravitate ridicat! După cum înțelegem și noi, drepturile dumneavoastră au fost lezate și:

 • dată fiind încrederea (lipsa ei) pe care o puteți arăta față de companie,
 • faptul că ar prelucra datele dumneavoastră în lipsa unui temei legal clar și
 • lipsa de garanții de securitate arătate de companie
 • dar și disconfortul creat de ancheta desfășurată de organele statului

  sugerăm formularea unei plângeri la Autoritatea Națională de Supraveghere a Datelor cu Caracter personal (https://www.dataprotection.ro/?page=Plangeri_RGPD&lang=ro). De îndată ce va fi sesizată, Autoritatea este obligată să ancheteze această situație și să vă ofere un răspuns.

TUDOR IULIANA replied 5 ani ago

Mulțumesc mult pentru răspuns.

Adrian Ciobanu answered 5 ani ago

Eu as face o solicitare catre Recuperatorul de Creante cat si Operatorului care a trimis datele catre Recuperatorul de Creante (Pers Imputernicita in acest proces) in care as cere urmatoarele informatii:

 • de unde au datele DVs,
 • Ce date au primit
 • In scop se vor prelucra
 • daca au fost trimise si altora
 • Daca au primit datele Dvs si de la alti Operatori… (sunt curios care va fi raspunsul aici)

  In functie de raspuns, veti decide ce varianta aveti mai departe.

  Trebuie sa raspunda in 30 de zile , formal.

TUDOR IULIANA replied 5 ani ago

Mulțumesc. Mult