Comunitatea DPOCategorie: Aspecte generaleMonitorizarea periodică şi sistematică
IntrebariCursanti Echipa asked 6 ani ago

La ce se referă „monitorizarea periodică şi sistematică”?

1 Answers
Nicolae Ploesteanu answered 6 ani ago

În opinia noastră, o activitate de monitorizare are caracter periodic dacă, printre altele:(a) este în curs de desfășurare sau apare la anumite intervale într-o perioadă anume; (b) este recurentă sau repetată la intervale fixe; (c) se desfăşoară în mod constant sau periodic.
Totodată, pentru a fi sistematică, o activitate de prelucrare a datelor trebuie să fie desfăşurată ca parte a unui plan general de colectare de date, să fie prearanjată, organizată sau metodică, să se desfăşoare potrivit unui sistem şi/sau să fie desfăşurată ca parte a unei strategii.
Monitorizarea periodică și sistematică include toate formele de urmărire şi profilare pe Internet, inclusiv în scop de publicitate comportamentală, nefiind însă restricţionată în mediul online. Alte exemple de o astfel de monitorizare: profilare și scoring în scopul evaluării riscurilor 
– stabilirea primelor de asigurare, de prevenire a fraudelor; urmărirea locației prin diferite aplicații; programe de loialitate; monitorizare wellness/fitness.