Comunitatea DPOCategorie: Aspecte generaleInscriere Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrari Datelor cu Caracter Personal
Marinela Kramer asked 4 ani ago

Buna ziua,

Care este procedura de inregistrare a unei societati carea are ca obiect de activitate medierea si plasarea fortei de munca cod CAEN-7810 la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrari Datelor cu Caracter Personal( mentionez ca societatea nu a avut activitate ).

Va multumesc!

1 Answers
Darius Farcas answered 4 ani ago

Bună ziua,

probabil vă referiți la înregistrarea ca operator de date cu caracter personal, este corect?

Dacă da, una din noutățile legislative este că odată cu GDPR-ul nu mai este nevoie să se realizeze această înregistrare pentru societăți. Da, în trecut sub Legea 677 exista o astfel de obligație, însă în prezent aceasta nu mai este valabilă.

Odată înregistrată la Registrul Comerțului această societate, este în mod automat operator de date cu caracter personal și este supusă tuturor reglementărilor în vigoare, indiferent că a avut sau nu activitate. Bineînțeles, dacă nu a avut activitate, riscurile sunt minime sau aproape inexistente, însă dacă spre exemplu s-a creat un simplu website care colectează cookies, deja vorbim despre o prelucrare de date care prezintă riscuri.

Sper să vă fie cu folos!