Laura Ciobanu asked 3 ani ago

Institutia unde lucrez doreste achizitia unu reportofon pentru inregistrarea sedintelor de consiliu. Trebuie obtinut acordul tuturor membrilor consiliului, iar daca acestia nu isi dau acceptul ce este de facut? In conditiile in care directorul unitatii doreste cu orice pret inregistrarea sedintelor.

1 Answers
Darius Farcas answered 3 ani ago

Bună ziua,

despre ce instituție este vorba? Fără să știm mai multe detalii nu vă putem da un răspuns în concret. Ce trebuie însă să analizați este dacă există un interes public de transparență față de cetățeni – prin desfășurarea ședințelor de consiliu. De regulă, spre ex. ședințele consiliului local / județean etc. pot fi înregistrate tocmai pt acest motiv, pt că există un interes public ridicat și pt a putea urmări eventualele dezbateri etc.

Dacă vorbim despre un astfel de interes, NU este nevoie de consimțământul membrilor, dacă însă nu găsim că este aplicabil interesul public, atunci lucrurile vor fi evaluate în conformitate cu câțiva indicatori: care este scopul prelucrării? ce se dorește prin această prelucrare? pot fi asigurate aceleași rezultate printr-o măsură mai puțin intruzivă (ex. ținerea de procese verbale / minute etc.). Pot fi cazuri în care să fie vorba de consimțământ, dar după cum spuneam avem nevoie de mai multe detalii pt a vă putea ajuta.

Dacă aveți neclarități, ne puteți contacta pe contact@gdprcomplet.ro