Comunitatea DPOCategorie: ConsimţământulInregistrare contract vanzare cumparare – cumparator refuza sa semneze acord GDPR
Silvia Vladulescu asked 1 an ago

Buna ziua!

Am urmatoarea situatie: am vandut de curand 3 masini, unei persoane care a refuzat sa semneze Acordul de prelucrare date (din motive absurde).

Intrebarea este: va primi contractul inregistrat?

Multumesc.

1 Answers
Anca Suciu Echipa answered 1 an ago

Vă mulțumim pentru întrebare.

În general, semnarea unui acord de prelucrare a datelor nu este necesară pentru încheierea și înregistrarea unui contract de vânzare-cumpărare a unei mașini. Un contract de vânzare-cumpărare implică de obicei prelucrarea datelor cu caracter personal, cum ar fi numele, adresa și alte informații de identificare ale părților implicate. În acest caz, temeiul legal pentru prelucrarea datelor cu caracter personal ar putea fi executarea unui contract sau îndeplinirea unei obligații legale, cum ar fi transferul de proprietate și înregistrarea contractului de vânzare-cumpărare la autoritățile competente.

În situația în care cumpărătorul refuză să semneze un acord de prelucrare a datelor, este important să vă asigurați că respectați oricum reglementările privind protecția datelor, precum GDPR și legile locale aplicabile, în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal ale cumpărătorului. Acest lucru poate include informarea cumpărătorului despre modul în care datele sale personale vor fi prelucrate, păstrarea datelor în condiții de siguranță și limitarea accesului la acestea numai pentru scopurile necesare.

Întrucât semnarea unui acord de prelucrare a datelor nu este o cerință legală pentru înregistrarea unui contract de vânzare-cumpărare, este posibil ca cumpărătorul să primească contractul înregistrat chiar dacă nu a semnat acordul de prelucrare a datelor.