Comunitatea DPOCategorie: Institutii PubliceÎn interiorul sediilor noastre se afla camere de luat vederi, sistemul nu e in incinta, se afla la cei ce ne asigura paza. Trebuie sa fac nota de informare privind acest aspect? Noi practic avem camerele de supraveghere pentru paza bunurilor și protecție persoanelor, suntem casa de ajutor reciproc. Trebuie sa fac nota de informare privind prelucrarea datelor prin intermediul camerelor de supraveghere și tot odată aceasta notificare trebuie trimisa și la ANSPDC?
1 Answers
Darius Farcas answered 5 ani ago

Bună ziua,

situația descrisă mai sus este puțin neclară pentru mine: 1. Angajații dumneavoastră sunt supravegheați de camerele CCTV instalate în interiorul sediilor în care vă desfășurați activitatea? 2. Instituția dumneavoastră a contractat acest serviciu o firmă specializată în acest sens? 3. Este vorba de desfășurarea activității în niște spații închiriate iar proprietarul a contractat firma care a instalat camerele?

Din câte înțelegem temeiul legal este obligația legală impusă de Legea 333/2003.

În acest sens, dacă dumnevoastră aveți acces la aceste filmări, în mod direct, fiindcă sunteți administratorul clădirii sau indirect în baza contractului de închiriere prin cont de utilizator oferit de proprietar, veți face o notă de informare cu privire la supravegherea video. De asemenea, se recomandă lipirea acelor autocolante cu: obiectiv supravegheat video / acest spațiu este supravegheat video – pentru ca nivelul de așteptări rezonabile al persoanelor vizate să fie unul rezonabil, adecvat situației în fapt.