Comunitatea DPOCategorie: Aspecte generaleGDPR se aplica si pentru datele stocate in urma donarii de sange?
Cosmin Lucian asked 5 ani ago

Buna ziua,

Din motive personale (suspiciuni ca au fost divulgate unor terte parti) doresc sa imi retrag informatiile personale stocate la un centru de donare de sange. Chiar daca suspiciunile mele ar fi nefondate, as dori sa stiu totusi daca legea acopera si aceasta zona.

Va multumesc anticipat!

1 Answers
A. G. answered 5 ani ago

Bună ziua. Centrul de donare sânge păstrează datele personale pe o perioadă stabilită de lege, nu cred că puteți cere ștergerea lor dar ați putea cere restricționarea prelucrării datelor dvs. cu caracter personal. În acest caz, centrul va putea păstra datele numai pentru perioada de timp impusă de lege și nu poate efectua nicio altă operație de prelucrare asupra lor.

Angel Gabriel replied 5 ani ago

Nu cred că o instituție/companie/firmă își asumă riscul de a nu respecta ceea ce a garantat în scris. Dacă aveți îndoieli în privința corectitudinii lor privind prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, vă puteți adresa Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Totuși luați în considerare faptul ca este vorba de un centru de donări sânge, scopul lor fiind ajutorarea semenilor, de aceea vă recomand să rezolvați problema prin discuții/corespondență cu ei.

Cosmin Lucian replied 5 ani ago

Multumesc pentru raspuns. Exista si o posibilitate prin care mie ca cetatean sa mi se demonstreze ca datele mele cu caracter personal nu vor fi prelucrate sau va trebui sa ma bazez pe incredere (mai exact sa consider adevarat un mail in care voi fi asigurat ca "se va face")?
Va multumesc inca o data!