adriana rusnac asked 2 ani ago

Buna ziua, ma intereseaza sa imi spuneti cine intocmeste si cine aproba fisa de post pentru dpo in situatia in care persoana are si alte atributii intr-o institutie. multumesc frumos!

3 Answers
Farcas Darius Echipa answered 2 ani ago

Stimată doamnă Rusnac,

vă mulțumim pentru întrebare!

Avem însă nevoie de mai multe detalii, bănuiesc că lucrați într-o instituție publică (ex. primărie), astfel fișa postului este întocmită de departamentul de Resurse Umane pentru persoana care va avea alte atribuții (ex. consilier juridic). În acest sens, a se avea în vedere să nu fie numită o persoană care poate fi incompatibilă (ex. Șeful Serviciu Resurse Umane / Juridic / IT).

Sperăm că a fost de folos!

adriana rusnac replied 2 ani ago

La o instituție publica, fisa de post este întocmită de șeful ierarhic, în speță, director și se aproba de primar..întrebare este, pt atribuțiile dpo cine întocmește fisa?

Farcas Darius Echipa answered 2 ani ago

De întocmit o va întocmi resursele umane (fiind o chestie specifică de competențe / atribuții ) conform cu articolele 37-39 din RGPD și se va aproba de către primar.

Anca Suciu Echipa answered 2 ani ago

Vă recomandăm să parcurgeți articolul despre DPO pentru a afla ce înseamnă un DPO, cine este obligat să desemneze un DPO, ce atribuții și responsabilități are un DPO mai exact, conform GDPR.