adriana rusnac asked 12 luni ago

Buna ziua, ma intereseaza sa imi spuneti cine intocmeste si cine aproba fisa de post pentru dpo in situatia in care persoana are si alte atributii intr-o institutie. multumesc frumos!

3 Answers
Farcas Darius Echipa answered 12 luni ago

Stimată doamnă Rusnac,

vă mulțumim pentru întrebare!

Avem însă nevoie de mai multe detalii, bănuiesc că lucrați într-o instituție publică (ex. primărie), astfel fișa postului este întocmită de departamentul de Resurse Umane pentru persoana care va avea alte atribuții (ex. consilier juridic). În acest sens, a se avea în vedere să nu fie numită o persoană care poate fi incompatibilă (ex. Șeful Serviciu Resurse Umane / Juridic / IT).

Sperăm că a fost de folos!

adriana rusnac replied 12 luni ago

La o instituție publica, fisa de post este întocmită de șeful ierarhic, în speță, director și se aproba de primar..întrebare este, pt atribuțiile dpo cine întocmește fisa?

Farcas Darius Echipa answered 12 luni ago

De întocmit o va întocmi resursele umane (fiind o chestie specifică de competențe / atribuții ) conform cu articolele 37-39 din RGPD și se va aproba de către primar.

Anca Suciu Echipa answered 10 luni ago

Vă recomandăm să parcurgeți articolul despre DPO pentru a afla ce înseamnă un DPO, cine este obligat să desemneze un DPO, ce atribuții și responsabilități are un DPO mai exact, conform GDPR.