Georgeta Marin asked 4 ani ago

As dori sa stiu care sunt documentele pe care trebuie sa le intocmeasca dpo dintr-o unitate de invatamant?

Va multumesc!

1 Answers
Darius Farcas answered 4 ani ago

Bună ziua,

înainte de toate am dori să facem precizarea că acest standard nu se referă la întocmirea unui set de documente, deseori, aceasta fiind tocmai contrariul a ceea ce s-a dorit prin regulament, ci la respectarea vieții private, astfel că anumite aspecte pot fi îndeplinite și fără a fi întocmite documente (ex. informarea se poate face și prin stickere lipite pe ușă, de ex. fără să fie întocmit un document care să fie transmis și semnat de luare la cunoștință).

Acum din activitatea noastră, în linii foarte mari ar trebui făcut un audit pentru a se vedea care este nivelul de implementare / respectare a standardului la dumneavoastră, pe diverse componente: management, angajați, documentația folosită pt elevi, sisteme de supraveghere video, securitate informatică (ex. am întâlnit cazul unei școli unde serverul a fost atacat și datele contabile au fost pierdute). Dacă nivelul este scăzut, atunci se va face:

  1. Decizie Numire DPO + comunicare către ANSPDCP
  2. evidența prelucrărilor + analiza cazurilor de prelucrare + politica de prelucrare a datelor
  3. Analiza de risc a situațiilor în care se pot aduce atingere drepturilor persoanei vizate (ex. camerele video de pe holurile școlii sunt îndreptate și spre ușile către toalete) + Registru de riscuri
  4. Partea contractuală de analizat și introducerea de clauze privind protecția datelor – clauze cu firma care se ocupă de întreținere de ex. salubritate..etc.
  5. Formularistica folosită la clasă: consimțământul părinților pt diverse situații în care școala de ex postează poze din excursii cu elevii, transmite datele către mass media, face postări pt cazurile de rezultate excepționale
  6. Politica privind supravegherea video etc.

Unul din colegii noștri vă poate sprijini mai mult dacă ne cereți ajutorul în acest sens.

Georgeta Marin replied 4 ani ago

Va multumesc frumos!