Comunitatea DPOCategorie: Aspecte generaleNewslettere prin MailChimp trimise la adrese de email adăugate din alte surse
IntrebariCursanti Echipa asked 6 ani ago

Din când în când, trimitem newslettere în care promovăm publicaţiile/serviciile (gratuite), informaţii de actualitate. Folosim MailChimp şi unele adrese de email au fost adăugate din alte surse, nefiind furnizate de către posesorii lor. Cum procedăm în acest caz?

1 Answers
Hilda Sumalan answered 6 ani ago

Precizăm faptul că, în situaţia în care urmează să contactaţi persoane ale căror date nu le-aţi primit în mod direct de la acestea, la momentul primului contact/email, potrivit art. 14 GDPR, trebuie să informaţi persoana respectivă despre sursa din care aveţi datele sale cu caracter personal, potenţialii destinatari către care veţi trimite datele, scopurile şi durata pentru care le veţi prelucra.
Aşadar, persoana vizată trebuie informată!
Totodată, trebuie să aveţi în vedere şi dispoziţiile art. 21 alin. (2) GDPR, care dau persoanei vizate posibilitatea să îşi exercite dreptul la opoziţie. În această situaţie, trebuie să încetaţi prelucrarea datelor sale cu caracter personal. Alin. (3) al articolului menţionat, stipulează faptul că, în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării în scopul marketingului direct, datele cu caracter personal nu vor mai fi prelucrate în acest scop.