Comunitatea DPOCategorie: ConsimţământulPrelucrarea datelor la un oficiu postal atunci cand o persoana ridica un colet
IntrebariCursanti Echipa asked 5 ani ago

Cum se procedeaza din punct de vedere GDPR cererea buletinului si (plus stocarea datelor de identificare) la un oficiu postal atunci cand o persoana ridica un colet?

1 Answers
Darius Farcas answered 5 ani ago

Bună ziua,

din ce perspectivă întrebați? a instituției / companiei care prestează astfel de servicii sau din perspectiva persoanei vizate?

În momentul în care se ridică un colet de la poștă se cere buletinul pentru confirmarea identității persoanei care ridică acel colet. Este vorba și în acest caz de o prelucrare de date însă care nu ridică probleme din punctul de vedere.

Ați subliniat că se păstrează aceste date.. personal nu am întâlnit această situație de păstrare a cărții de identitate. Însă, ar fi util să vi se aducă la cunoștință de ce se păstrează, pentru cât timp, dacă se face vreun transfer etc. printr-o notă de informare. În orice situație în regulamentul de funcționare a Poștei sau în alte prevederi ar trebui să se facă o astfel de mențiune. Lipsa de astfel de precizări, cu privire la păstrarea copiilor în condițiile prevăzute de GDPR poate atrage răspunderea instituției / firmei de servicii.