Sarhan Ilie asked 11 luni ago

Buna ziua,

Speta:

Ca orice companie primim Cv-uri pentru angajare. Fluxul este destul de mic, uneori 10/ luna.

Angajarea se face in urma unui test.

Intre momentul primirii cv-ului si momentul angajarii pot trece si 20/30 de zile. Chiar daca candidatul trimite cv-ul, da testul respectiv si il pica – pana este informat ca a picat testul, etc pot trece 10-20 de zile.

Intrebare:

Din momentul trimiterii cv-ului si pana este angajat sau pana este informat ca a fost respins se presupune ca firma face prelucrare de date. Din punct de vedere al regulamentului este ok daca in urma primirii cv-ului i sa trimite un mail nominal unde este informat ca i sa prelucreazza datele, in ce scop si drepturi are – neavand in mail acel buton/link care sa il duca pe o alta pagina unde sa bifeze ca este de acod.

Sau trebuie trimis un mail cu un link(care are o aplicatie in spate) il duce pe o pagina web unde in urma informarii bifeaza o casuta cum ca este de acord cu prelucrarea datelor. Trebuie acoperita din punct de vedere gdpr aceasta perioada de la trimiterea cv-ului si pana la angajare / respingere.

Precizez ca oricum cei care sunt angajati semneaza acordul de prelucrarea a datelor care este atasat la dosarul de angajare.

Multumesc.

Question Tags:
2 Answers
Darius Farcas answered 11 luni ago

Bună ziua,

Termenul de prelucrare de date are, după cum puteți vedea în GDPR, o arie de acoperire foarte largă, astfel că și simpla primire / păstrare a CV-ului pe o perioadă determinată reprezintă prelucrare. Astfel, din momentul în care s-a trimis CV-ul în format electronic pe email sau fizic la secretariat / RU etc. pe toată durata păstrării chiar și în momentul arhivării CV-urilor (dacă este cazul cumva, ulterior), vom vorbi despre prelucrare de date.

În ceea ce privește întrebările dumneavoastră:

De cele mai multe ori atunci când se trimit CV-uri pt angajare / există campanii de angajare, potențialii angajați iau inițiativa trimiterii CV-ului, astfel că putem vorbi despre un consimțământ implicit atunci când se trimite CV-ul ÎN SCOPUL ANGAJĂRII, pentru un post bine DETERMINAT (nu aleatoriu pt orice post). În acest caz, vom face o informare doar a acestuia despre prelucrarea datelor și măsurile tehnice și organizatorice luate pt a îi proteja datele. În acest caz, trebuie menționat că odată ce procesul de selecție s-a terminat, dacă candidatul este respins, CV-ul va trebui distrus. Există însă și varianta ca să cereți un consimțământ SEPARAT pt a fi avut în vedere pt poziții similare sau pe viitor.

În vederea modalității de informare, aceasta se poate face pe mai multe căi, spre exemplu:

A. Atunci când se trimite electronic CV-ul, candidatul va primi un răspuns de tip confirmare: Vă mulțumim pt aplicație etc. … și acolo se va face informarea. Fiindcă totul este automat, trebuie doar setat de la IT, nu implică un efort mare din partea dumneavoastră.

  • atunci când vine și depune fizic, secretariatul / RU, îi dă o informare pe un A4, de luare la cunoștință asupra prelucrărilor.

    B. Varianta menționată: fiecărui candidat se trimite un email la adresa de email indicată în CV că datele îi sunt prelucrate.

  • aici este bine ca acest lucru să fie documentat într-o procedură internă

    C. Varianta de a trimite email cu link pe website unde se face informarea specifică cu prelucrarea datelor în cazul CV-urilor

  • aici nu vom cere un consimțământ pt prelucrarea efectuată în scopul obținerii postului pt care a aplicat inițial
  • vom putea face însă 2 căsuțe separate, pe care le va putea bifa în cazul în care vrem să dăm posibilitatea ca CV-ul să fie păstrat în vederea altor posturi / eliberării postului pe viitor.

Sper că informațiile au fost cu folos!

p.s. (la dosarul de angajare nu este necesar un acord de prelucrare a datelor pentru tot ce presupune relațiile de muncă, întrucât temeiul legal al prelucrării este încheierea / executarea CIM. Cu toate acestea se poate cere acord pt aspecte conexe angajarii (ex. utilizarea unei fotografii efectuată la un eveniment al companiei pt a fi folosită în scop de marketing)

Sarhan Ilie replied 11 luni ago

Buna ziua,

Multumesc foarte mult.
Apreciez raspunsul dvs. clar si la obiect.

Darius Farcas answered 11 luni ago

Cu drag, mult spor în implementare! Pentru orice alte nelămuriri, ne găsiți aici!