Ion Dorel Sibisan asked 3 ani ago

Buna ziua,

Pana la urma acest curs este s-au nu certificat ANC ?

Multumesc

1 Answers
Darius Farcas answered 3 ani ago

Bună ziua,

Vă mulțumim pentru întrebare! Noi, alături de partenerii noștri am căutat să oferim cele mai adecvate soluții în privința cursurilor, în conformitate cu normele Regulamentului General privind Protecția Datelor dar și cu nevoile persoanei. Astfel ar fi de făcut următoarele precizări:

Regulamentul General privind Protecția Datelor, NU cere un curs acreditat pentru a putea îndeplini atribuții în această direcție ci menționează că responsabilul cu protecția datelor numit sau persoana cu atribuții ar trebui să aibă calitățile, aptitudinile și cunoștințele necesare pentru a îndeplini această funcție. În acest sens orice curs de formare transferă în mod eficient un set de cunoștințe sau aptitudini, îndeplinește cerințele R.G.P.D.

Cu toate acestea, atunci când angajăm o nouă persoană STRICT pentru funcția de Responsabil cu Protecția Datelor (nu vorbim de îndeplinirea altor funcții), vom avea nevoie de un curs acreditat ANC. Această situație NU se aplică atunci când persoana este deja angajată pe un alt post (ex. consilier juridic, inginer tehnic etc) și se va face cumul de funcții!

Având acestea în minte, ce oferim noi și colaboratorii noștri?

  1. Un curs acreditat ANC / Ministerul Educației organizat de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș prin colaboratorii noștri – Centrul pentru Protecția Datelor. Acest curs este de 188 de ore, durează aproximativ 3-4 luni de zile, abordează 11 teme mari, se finalizează cu o serie de teste pe fiecare temă și un examen final de susținere a disertației în fața unei comisii de specialitate.

    Mențiune: acest curs este dedicat strict celor care nu ocupă momentan o funcție de Responsabil cu Protecția Datelor și urmăresc acest lucru, SAU celor care doresc să aprofundeze pe larg teoria și practicile din domeniu.

    Limitările acestui curs sunt legate de locație (atunci când nu se poate face online cursul), numărul mare de ore, condiționalitățile legate de programul de cursuri (de regulă seara după programul de muncă, aproximativ 2-3 ore);

  2. Cursul online care comprimă informația transmisă prin cursul de 188 de ore, care este realizat de Amplusnet în colaborare cu Centrul pentru Protecția Datelor, din partea cărora veți primi diplomă prin care se va atesta parcurgerea informațiilor și dobândirea expertizei. Avantajul acesetui curs este că poate fi accesat oricând se dorește, poate fi vizualizat de mai multe ori și acolo unde aveți neclarități aveți parte de o oră de consultanță cu unul din colegii noștri prin care să adresați întrebările specifice pe care le doriți.