Comunitatea DPOCategorie: Institutii PubliceROI si ROF în cadrul procesului de cartografiere
IntrebariCursanti Echipa asked 5 ani ago

Ce se analizează la documentele de organizare internă ROI si ROF în cadrul procesului de cartografiere?

Angel Gabriel replied 5 ani ago

Considerând că vă referiți la evidența prelucrărilor de date cu caracter personal, ce date cu caracter personal conțin ROF-ul și ROI-ul instituției?

1 Answers
Darius Farcas answered 5 ani ago

Ce am putea înțelege din întrebare este oare: în ce fel analizăm ROI/ROF ca să ne ajute la întocmirea registrului de evidență al prelucrărilor?

Răspunsul este unul destul de simplu: Pentru a înțelege, structura, dinamica și particularitățile instituției din perspectiva prelucrărilor de date cu caracter personal. Practic aici pictăm tabloul general, ne facem o primă imagine, înainte de a intra în detaliu pe fiecare aspect în parte pe care procesul de auditare/implementare îl presupune.

Ex. ROI-ul ne arată că se angajații / o parte folosesc telefoane de serviciu în comunicările lor. Acest aspect va fi supus analizei ulterioare într-o modalitate detaliată.

Din ROF ne putem da seama de aspecte ce țin de circulația datelor în instituție, dacă și în ce fel procesele/procedurile pot fi îmbunătățite pentru a diminua riscurile aduse la drepturile persoanelor vizate