Comunitatea DPOCategorie: Drepturile persoanelor vizateCe fel date se pot furniza pacientului care dorește schimbarea medicului de familie? Mulțumesc anticipat!
IntrebariCursanti Echipa asked 6 ani ago

Ce fel date se pot furniza pacientului care dorește schimbarea medicului de familie? Mulțumesc anticipat!

1 Answers
Hilda Sumalan answered 6 ani ago

Această întrebare trebuie abordata astfel: se identifică normele legale care reglementează transferul pacientului la un alt medic de familie, după care se analizează obligația legală de transmitere a fișei medicale.

La o primă verificare, am identificat Art. 11 din Ordinul Ministerului Sănătății Nr. 388/186/2015, care arată că ,,Medicul de familie de la care pleacă persoana are obligația să transmită fișa medicală în copie certificată prin semnătură și parafă că este conformă cu originalul prin poștă/prin asigurat, medicului primitor în termen de 15 zile lucrătoare de la solicitare.”

Având în vedere că legea permite ca fișa medicală să fie transmisă prin intermediul asiguratului, furnizarea către pacient a acesteia este una legală. Urmează a se aplica anumite măsuri tehnice și organizatorice pentru a evita riscul unei divulgări neautorizate (plic închis, sigilat etc., proces verbal de predare).