Care este recomandarea pentru nivelul de vizibilitate/de informare al persoanelor vizate referitoare la supravegherea video?
Monitorizarea video este justificata legal prin nevoia Dumnevoastra de securitate si nu este interzisa de GDPR. Cu toate acestea, aveti obligatia sa asigurati transparenta procesarii datelor, tinand cont ca o imagine video cu o persoana este definita ca si date cu caracter personal. Este important sa afisati in loc vizibil si repetat semnul de atentionare „supraveghere video”. Nu in ultimul rand trebuie sa afisati un document de informare a clientilor prin care le aduceti la cunostinta urmatoarele informarii: perioada de stocare a imaginilor, mediul de stocare, cine are acces la imaginile video, ce se intampla cu informatia dupa ce expira perioada de stocare. Nu uitati, persoanele au dreptul de acces la aceste informatii si dreptul de solicitarea stergerii, avand in vedere domeniul Dumneavoastra de activitate.
Intrebarea mea este: cum poate fi identificata o persoana fizica intr-un spatiu deschis publicului si supravegheat video? Cine face identificarea? Administratorul de sistem? Sistemul de supraveghere video? Cum se poate corobora o imagine video cu datele personale ale individului? Regulamentul prevede ca orice inregistrare video nu poate fi stocata mai mult de 30 de zile.
Prin politicile si procedurile interne se definesc rolurile si persoanele care gestioneaza sistemul de supraveghere video si control acces.
De ex: vine la mine un potential client (nu am semnat cu el nimic), spatiul meu este supravegheat video si imi cere sa sterg imaginea cu el. Si face asta de 100 de ori pe zi. El nu este persoana vizata. Sper ca ati inteles aluzia.
In concluzie: politicile scrise corect sunt cele care va ajuta, procedurile interne si operationale aplicate corect va scutesc de note explicative.
Please login or Register to submit your answer