Comunitatea DPOCategorie: Monitorizarecamere supraveghere montate pe fatada
florin ungureanu asked 3 ani ago

Buna ziua,

Daca o camera de supraveghere este montata pe fatada casei mele si aceasta vede si o portiune din strada am nevoie de aviz de la politie ? Si daca da, carei institutii trebuie sa ma adresez ?

Multumesc

1 Answers
Darius Farcas answered 3 ani ago

Bună ziua,

mulțumim de întrebare! Pentru a evita această situație, pe cât se poate, sugestia noastră este să fie îndreptată camera astfel încât să fie cât mai puțin monitorizat spațiul public. Astfel că dacă doar incidental se surprinde ceva din spațiul public (ex. 10% din imagine) nu ar trebui să fie o problemă, dacă însă proporțiile sunt diferite, atunci ne aflăm într-o situație mai delicată întrucât nu este permisă monitorizarea spațiului public.

Nu știm dacă s-ar putea oferi un astfel de aviz pentru o persoană fizică, însă puteți trimite un email de consultare Poliției Române (către secția de poliție din orașul dumneavoastră – Poliția parte din MAI nu poliția locală) și vedeți ce vă spune.

Din ce știm noi este că pentru firme etc. atunci când doresc să își monteze astfel de camere se întocmește un adevărat dosar pentru autorizare cu o mulțime de avize: niște pași găsiți aici – https://www.actenecesare.info/alte-domenii/autorizatie-montare-sisteme-de-supraveghere .

Dacă din partea poliției nu obțineți nici un răspuns, adresați-vă în scris primăriei deoarece Unitatea Administratitv Teritorială este administratorul spațiului public, drept urmare ar trebui să vă poată da o direcție mai clară.

Mulțumim!

O zi bună!