Mihaela Gospodin asked 4 ani ago

Pentru furnizarea de Servicii de brokeraj in asigurari ( Negocierea ofertelor, Predarea catre asigurtori a informatiilor necesare pentru emiterea politelor conform instructiunilor Clientului, Administrarea politelor de asigurare si asisten ta in caz de dauna), ce rol are clientul si ce rol are brokerul in prlucrarea datelor?

1 Answers
Darius Farcas answered 4 ani ago

Bună ziua,

Întrebarea pe care o adresați poate avea un spectru larg de răspunsuri întrucât situația faptică trebuie descrisă foarte specific: ce date sunt prelucrate? Ce date sunt transmise? Care este temeiul legal? Etc.

Însă, pentru a contura o direcție de răspuns, lucrurile, după cum înțelegem arată în felul următor: serviciile pe care societatea dumneavoastră le prestează sunt prestate în baza unui CONTRACT de servicii. Astfel că pentru prelucrările de DATE cu caracter personal, acestea pot fi efectuate în mod legal pentru tot ce privește ÎNCHEIEREA și EXECUTAREA contractului (temei legal prevăzut de GDPR art. 6).

Dacă întrebarea dumneavoastră privește spre calitatea părților implicate – operator / persoană împuternicită (și la aceasta vă referiți prin ,,rol”), la o primă privire, repetăm, pentru prelucrările destinate încheierii și bunei executări a contractului, clientul are calitate de operator iar societatea de persoană împuternicită (în această relație). Dacă însă, există situații care pot schimba parametrii și există inițiative proprii de prelucrări ale datelor clientului, în scopuri diferite de cele stabilite în relația contractuală, etc. atunci societatea va avea calitatea de operator.