Comunitatea DPOCategorie: Aspecte generaleInformațiile înregistrate de către spital ar trebui comunicate si ANMCS?
IntrebariCursanti Echipa asked 5 ani ago

Bună ziua, Sunt DPO la un spital din BUCUREȘTI și am o întrebare: Informațiile înregistrate de către spital ar trebui comunicate si ANMCS ? si dacă DA, ce date personale pot fi transmise ANMCS ? cu respect aștept răspunsul dvs CU MULTUMIRI ANTICIPATE

Angel Gabriel replied 5 ani ago

Pentru acreditare tot ceea se cere completat in capesaro sau trimis la ei. Nu inteleg cu ce scop vreti sa trimiteti anumite „informatii inregistrate de spital”.

Angel Gabriel replied 5 ani ago

La cnas, anmcs, etc. se trimite tot ceea se cere fara nici o problema, legislatia ne acopera

2 Answers
CRISTIAN POPA answered 5 ani ago

vă mulțumesc ptr. răspunsul dvs ! Persoana desemnată de spital cu activitatea de acreditare, a emis ideea (pe care și-a menținut-o cu obstinație) ca informațiile cu caracter personal înregistrate ale pacientului să fie comunicate de operator (respectiv spitalul) și către ANMCS, acest amendament fiind menționat în formularul de protocol pentru informare al pacientului, referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal, privind starea de sănătate al pacientului.Personal consider că este nefiresc chiar inutil de trimitere a acestor date către ANMSC.

Cu respect vă rog să aveți amabilitatea, ca răspunsul dvs. să fie foarte tranșant și clar : este sau nu necesar ca datele personale să fie trimise și către ANMSC, răspunsul dvs. atenuând starea de contradicție .

Cu mulțumiri anticipate

Angel Gabriel replied 5 ani ago

Oricum, este bine sa ii solicitati in scris acest lucru si sa o informati de prevederile regulamentului UE pt ca sarcina dvstra este sa informati si sa consiliati personalul.

Angel Gabriel replied 5 ani ago

Buna ziua. Sunt dpo la spital si eu, nu exista o raportare anume cu o periodicitate stabilita, pentru a transmite informatiile cu caracter personal ale pacientilor catre anmcs. In vederea acreditarii cei de la anmcs pot veni pt verificari la fata locului si pot cere anumite informatii. Rugati persoana desemnata cu acreditarea sa precizeze exact ce informatii sunt solicitate de anmcs: adresa scrisa si baza legala. De ex: casa de asigurari de sanatate solicita anumite raportari periodice in baza unor ordine ale MS, contract cadru, etc.

A. G. answered 5 ani ago

Buna ziua. M-am intors la munca din concediu si am revenit cu o completare la raspunsul meu: in legea 185 din 2017 privind asigurarea calităţii în sistemul de sănătate, la art. 17 gasiti informatiile care se transmit anmcs-ului in vederea acreditarii, mai exact – indicatorii necesari monitorizării managementului calităţii serviciilor medicale (indicatorii nu contin date cu caracter personal) Sper sa va fie de folos!