Comunitatea DPOCategorie: ConsimţământulSMS de la firma de credite – reclamatie
GDPR master Echipa asked 5 ani ago

Buna ziua, Primesc de multe luni de zile mesaje SMS de la o firma de credite : CreditExpres, pentru plata unei datorii pe care nu am făcut- o. Nu am primit nimic pe adresa poștală sau email, astfel încât să pot face o reclamație si sa dovedesc cele spuse. Am telefonat la aceasta firma după primele 2-3 mesaje si mi- au spus că nu sunt în baza lor. Ce pot face ca să înceteze aceste mesaje enervante?

2 Answers
Borg answered 5 ani ago

Faceti plangere la politie.

Potrivit articolul 208, alineatul 2, din Codul Penal "efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoarea de la o lună la trei luni de închisoare sau cu amendă, în cazul în care fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

A. G. answered 5 ani ago

Bună ziua. Ați telefonat degeaba, vorbele zboară…, cunosc un caz asemănător. Scrieți un e-mail catre ei prin care le solicitați să elimine nr. de telefon din baza de date întrucât primiți sms-uri fără să aveți legătură cu debitul semnalat. În cazul în care nu dau curs acestei cereri atunci puteți găsi rezolvarea în modul descris mai sus de colegul Borg