Comunitatea DPOCategorie: Institutii PubliceAcord pentru datele personale medici la spital de stat
IntrebariCursanti Echipa asked 5 ani ago

Buna ziua. Lucrez la un spital de stat cu mulți angajați. Avem medici care lucrează la noi in spital, am nevoie să știu la medici respectivi cum pot sa le cer eu acordul pentru datele personale, pentru ca la unii medici e nevoie să se afișeze numele lor și funcția pe un panou sau la intrarea in spital. Cum procedez? există vreo cerere sau o declarație prin care persoana respectiva își dă consimțământul că e de acord cu prelucrarea datelor. Există vreo cerere sau ceva, sau trebuie să compun eu o serie de întrebări pentru persoanele respective. Mulțumesc frumos

1 Answers
Darius Farcas answered 5 ani ago

Bună ziua,

despre ce afișări este vorba? Programări / planificări? De ce considerați că este nevoie de consimțământul acestora? Este vorba de niște prelucrări de date ale angajaților – medici – care depășesc limitele prelucrărilor efectuate în baza contractului individual de muncă?

Dacă este vorba de prelucrări care țin de îndatoririle de serviciu / sarcinile de serviciu (ex. Numele medicului, specializarea, programul de lucru) pentru acestea nu este nevoie, în calitate de angajator să cereți consimțământul pentru prelucrare întrucât temeiul legal în care prelucrați aceste date este executarea contractului individual de muncă (implicit îndeplinirea obligațiilor impuse prin contract, fișa postului etc. către medic).

Pentru fiecare prelucrare în parte însă se analizează temeiul legal – dacă de exemplu organizați o conferință / un eveniment public la care invitați medicii, locație la care se fotografiază, pozele se publică în mediul online etc. atunci există situații în care se poate vorbi despre consimțământ și acesta poate fi confirmat în scris pe suport fizic sau electronic.

În oricare situație însă se face o analiză a temeiurilor legale. Pentru aceasta vă puteți consulta cu biroul juridic al spitalului.