Vrei sa vorbesti cu un specialist GDPR? Suna la 0751 100 335 sau adreseaza o intrebare Comunitatii DPO.

Bună ziua! Conf. Art.8 prelucrarea datelor cu caracter personal ale unui copil este legală dacă copilul are cel puţin vârsta de 16 ani. Dacă copilul are sub vârsta de 16 ani, respectiva prelucrare este legală numai dacă şi în măsura în care consimţământul respectiv este acordat sau autorizat de titularul răspunderii părinteşti asupra copilului. Întrebarea mea este: – obținerea consimțământului se solicită chiar și atunci când o Instituție de ex. Primărie prelucrează datele unui copil pe baza de interes public sau exercitarea autorității publice? De ex: Acordarea de ajutoare sociale, alocații etc. Mulțumesc anticipat pentru suport!

Comunitatea DPOCategorie: ConsimţământulBună ziua! Conf. Art.8 prelucrarea datelor cu caracter personal ale unui copil este legală dacă copilul are cel puţin vârsta de 16 ani. Dacă copilul are sub vârsta de 16 ani, respectiva prelucrare este legală numai dacă şi în măsura în care consimţământul respectiv este acordat sau autorizat de titularul răspunderii părinteşti asupra copilului. Întrebarea mea este: – obținerea consimțământului se solicită chiar și atunci când o Instituție de ex. Primărie prelucrează datele unui copil pe baza de interes public sau exercitarea autorității publice? De ex: Acordarea de ajutoare sociale, alocații etc. Mulțumesc anticipat pentru suport!
IntrebariCursanti Echipa întrebat cu 4 luni în urmă
1 Răspunsuri
Cerasela Huza a răspuns cu 4 luni în urmă

Având în vedere că în această speță Operatorul de date este o Instituție Publică și prelucrarea este necesară în vederea îndeplinirii unei obligații legale, nu se solicită consimțământul, ci se aplică art. 6 alin. 1 litera e): ” prelucrarea este necesară pentru îndeplinirea unei sarcini care servește unui interes public sau care rezultă din exercitarea autorității publice cu care este învestit operatorul;”

POSEA GABRIEL VALENTIN a răspuns cu 2 luni în urmă

Multumim !

By | 2019-01-15T22:23:00+00:00 11 dec., 2018|0 Comments