Comunitatea DPOCategorie: Drepturile persoanelor vizatePolitia nu ne poate furniza datele, evocand GDPR
IntrebariCursanti Echipa asked 5 ani ago

buna ziua! cineva (familie romi) sta abuziv intr.un imobil al firmei noastre. Am solicitat politiei sa ne ofere numele lor pentru a.i actiona in judecata, dar cei de la Politie au raspuns ca nu ne pot furniza, evocand GDPR. Ce e de facut?

2 Answers
Cerasela Huza answered 5 ani ago

Se poate sa faceti o reclamatie. Dupa ce politia constata situatia de fapt, puteti cere o copie dupa procesul – verbal, in calitate de reclamant.

Darius Farcas answered 5 ani ago

Bună ziua,

în speța prezentată, nu putem vorbi de invocarea prevederilor RGPD. Partea bună însă este că nici măcar nu aveți nevoie de numele acestora pentru a îi evacua. Astfel, pașii practici ar fi:

  1. se va face o notificare la adresa respectivă ca să evacueze imobilul, care trebuie să evacueze imobilul în 5 zile
  2. Dacă nu evacuează, vă adresați instanței pt a începe procedura de evacuare (1039-1040 Cod proc. Civ.) care va emite un titlu executoriu
  3. Titlul va fi pus în aplicare de un executor judecătoresc, iar în acest sens, se va prezenta la imobil împreună cu reprezentanți ai poliției și vor face evacuarea.

Deși din descriere, nu reiese clar dacă este vorba chiar de o infracțiune sau nu, cea de tulburare de posesie (art. 256 Cod penal), nefiind menționat nimic de modalitatea de ocupare, dacă s-a făcut prin violență sau amenințare (caz în care vorbim despre elementele constitutive ale acestei infracțiuni), dacă totuși s-a făcut prin amenințare / violență, recomandăm chiar depunerea unei plângeri penale.

O zi bună!