Comunitatea DPOCategorie: ConsimţământulAvem un contract mai vechi cu un chiriaș al nostru, persoana fizică. Politia locala, cu care avem semnat acord de prelucrare a datelor cu caracter personal, ne solicită copii după mai multe contracte de la respectiva adresă, pentru rezolvarea unei plângeri. Ce obligație avem față de chiriași? Trebuie să îi anunțăm că le furnizam datele cu caracter personal celor de la poliția locala?
IntrebariCursanti Echipa asked 5 ani ago
1 Answers
Darius Farcas answered 5 ani ago

Bună ziua,

Pentru a se putea răspunde la speță ar trebui avut în vedere:

  1. Dumneavoastră din ce calitate acționați? (companie privată? companie a statului cu proprietăți date în chirie persoanelor fizice? etc).
  2. Există prevederi în protocolul cu poliția locală? asupra a ce s-a căzut de acord cu privire la speța specifică? poate este reglementată situația în acord.
  3. Avem de a face cu o plângere pe latură civilă / penală?
  4. Poate fi invocat interesul public ca temei legal?

După ce se poate oferi un răspuns la acestea, se poate lua în considerare informarea persoanelor vizate. Foarte greu puteți greși informând persoanele asupra acestei prelucrări, însă din analiză s-ar putea să reiasă că nu ar fi neapărată nevoie (ex. dacă este vorba de o cercetare a procurorilor într-un caz penal).