Comunitatea DPOCategorie: Consimţământulacord publicare poze din spatiu public – consimtamant
Petrule Alina asked 3 ani ago

Buna,

Am urmatoarea situatie: O asociatie organizeaza de ziua copilului in spatiul public (un parc) o parada si un concurs de biciclete la care poate sa participe oricine doreste. La aceasta parada sunt facute poze, care dupa sunt publicate pe site-ul asociatiei. Este ok publicarea acestor poze in care se vad si se pot identifica anumite persoane?

Este nevoie de un anumit acord/consimtamant, avand in vedere ca parada a avut loc intr-un spatiu public si ca a putut sa participe orice persoana care era prezenta in acel moment acolo?

Multumesc!

1 Answers
Darius Farcas answered 3 ani ago

Bună ziua,

în mod normal nu ar trebui să fie nevoie, din motivul menționat mai sus: este spațiu public și este un eveniment public, așteptările rezonabile de confidențialitate și viață privată fiind mult restrânse. Cu toate acestea, se va face o informare (NU consimțământ) cu privire la prelucrarea acestor date, fie prin website fie prin descrierea de la pagina de Facebook etc.

Această informare ar trebui să cuprindă mai multe elemente precum: datele prelucrate, în ce context, care e temeiul legal, la ce sunt folosite, cât timp sunt păstrate, drepturile persoanelor vizate (ex. de ștergere / opoziție etc), o adresă de contact la care să se adreseze nelămuriri etc.

Dacă aveți și alte întrebări / neclarități, vă stăm la dispoziție.

O zi bună!

Petrule Alina replied 3 ani ago

Multumesc mult pentru raspuns!