Comunitatea DPOCategorie: MonitorizareAccident rutier in parcare filmat de camera institutie publica
Claudia Rotar asked 12 luni ago

Buna ziua,

Am o cerere din partea unei persoane fizice careia i-a fost lovita masina in parcare.

Camera video a institutiei vede zona accidentului, persoana fizica s-a adresat cu cerere sa ii dam imaginile filmate in ziua aceea…Se pot pune la dispozitie imaginile? am o obligatie legala in acest sens? politia am inteles ca nu se implica in asa ceva, am inteles ca doar un pv de constatare accident i s-a facut. Pot sau nu sa pun la dispozitie imaginile?

1 Answers
Anca Suciu Echipa answered 4 luni ago

Bună ziua,

Înainte de toate, asigurați-vă că procedați conform politicii și procedurilor interne ale instituției dvs. în ceea ce privește gestionarea și partajarea materialelor video.

Înainte de a împărtăși imagini din materialul video solicitantului, este esențial să evaluăm și să balansăm drepturile și interesele tuturor părților implicate, conform prevederilor GDPR și altor legi locale aplicabile.

– Consentul subiecților implicați: În primul rând, ar trebui să obținem consimțământul tuturor persoanelor vizibile și identificabile din clip pentru a preveni încălcări ale drepturilor lor la protecția datelor personale.

– Limitarea scopului: Materialul video partajat ar trebui să fie limitat strict la segmentul care este relevant pentru rezolvarea disputei.

– Minimizarea datelor: Asigurați-vă că datele personale ale terților sunt, pe cât posibil eliminate. Puteți blura, de exemplu, fețele altor persoane care nu sunt implicate în incident

– Securitate: Este, de asemenea, crucial să vă asigurați că transferul datelor se face într-un mod securizat pentru a preveni accesul neautorizat sau divulgarea neintenționată.

– Documentație: Asigurați-vă că toate aceste acțiuni, inclusiv solicitarea și modul în care a fost gestionată, sunt documentate corespunzător, pentru a asigura o evidență clară a considerentelor și măsurilor luate pentru protecția datelor.