Comunitatea DPOCategorie: Aspecte generaleÎn ce relație se află firmele care tipăresc biletele de vacanță față de mine ca și agenție de turism? Operatori asociați sau împuterniciți? Mulțumesc
3 Answers
Cerasela Huza answered 6 ani ago

Având în vedere că d-voastră ca și companie de turism, stabiliți scopurile prelucrării (tipărirea de bilete de vacanță) și sunteți și compania care colectează datele, compania care îndeplinește operațiunea de tipărire este Operator Împuternicit al d-voastră.

În acest sens, vă recomandăm ca în contractul de colaborare să specificați exact scopurile de prelucrare care le sunt încredințate precum și perioada de retenție și ștergerea datelor după ducerea la îndeplinire a scopurilor.

Deasemenea, clienții vor trebuie înștiințati cu privire la acest aspect adică transmiterea datelor lor cu caracter personal, spre un operator împuternicit cu scopul de a tipări biletele.

CONSULTANT GDPR answered 6 ani ago

Conform Art. 26, in cazul in care doi sau mai multi operatori stabilesc in comun scopurile si mijloacele de prelucrare, acestia sunt operatori asociati. Ei stabilesc intr-un mod transparent responsabilitatile fiecaruia in ceea ce priveste indeplinirea obligatiilor ce le revin in temeiul prezentului regulament, in special in ceea ce priveste exercitarea drepturilor persoanelor vizate si indatoririle fiecaruia de furnizare a informatiilor prevazute la articolele 13 si 14, prin intermediul unui acord intre ei

Anca Cimpean answered 6 ani ago

Este imputernicit! Nu au acelasi scop. Firma care tipareste biletele este ca Fan Courier care transporta coletele: imputernicit. Face doar ce i se transmite in numele operatorului.