În data de 24.01.2018, Comisia Europeană a publicat un ghid privind aplicarea directă a Regulamentului General privind Protecția Datelor numit ”Protecție mai puternică, oportunități noi”. Cu aproape doar 100 de zile rămase până la aplicarea noului Regulament, ghidul oferă îndrumări pentru administrațiile locale și autoritățile naționale pentru o implementare cu succes a prevederilor. Andrus Ansip, vicepreședinte al Comisiei Europene pentru piața unică digitală spune:

”Viitorul nostru digital poate fi construit numai pe încredere. Toată lumea trebuie protejată. Normele UE consolidate privind protecția datelor vor deveni realitate în 25 mai. Este un pas important înainte și suntem hotărâți să facem din asta un succes pentru toată lumea.”

Cu toate că Regulamentul se aplică direct pentru toate statele membre, Comisia specifică că va fi totuși nevoie de amendamente la nivel de Guvern European și al Comitetul European pentru Protecția Datelor. Întregul text al ghidului în limba engleză se regăsește aici: https://ec.europa.eu/commission/sites/beta-political/files/data-protection-communication-com.2018.43.3_en.pdf, iar în limba română va fi disponibil în cel mai scurt timp pe platforma GDPRComplet.