Adalbert S asked 2 ani ago

daca un client reziliaza contractul cu furnizorul de servicii, acesta ii mai poate pastra datele? Pentru ce perioada? Il mai poate apela sau trimite emailuri pentru a-i prezenta produsele din portofoliul sau? Daca clientul reziliaza contractul, aceasta inseamna ca desi si-a dat consimtamantul pentru actiuni de marketing, societatea nu il mai poate adresa?

1 Answers
Farcas Darius Echipa answered 2 ani ago

Stimate Adalbert S.,

ne cerem scuze pentru ca raspundem doar acum, nu am vazut la timp mesajul dumneavoastră.

Pentru a vă ajuta cu un răspuns care să vă fie de folos avem nevoie de mai multe detalii: clientul e persoana fizica sau persoana juridica? ce fel de email avem personal sau profesional? (ex. @contact…).

Fără detalii vă pot da doar un răspuns generic, astfel:

  • se vor prelucra TOATE datele necesare evidențelor contabile și îndeplinirii obligațiilor legale (fiscale etC). În acest sens se vor păstra spre exemplu facturile care pot conține date cu caracter personal.
  • Comunicările de marketing se pot face către un fost client (cineva cu care avem un istoric comercial) în baza INTERESULUI LEGITIM, nu neapărat a consimțământului. Cum funcționează lucrurile? Noi îi trimitem o comunicare prin care îi spunem ce dorim cu privire la produsele sau serviciile noastre și îi dăm dreptul de opt-out / de opoziție / dezabonare etc.

Mare atenție să nu facem transfer de date către alt operator care să facă comunicări De marketing!