Comunitatea DPOCategorie: Aspecte generalenota informare – trebuie dovada?
Maria Popescu asked 5 ani ago

Buna ziua! Ma intereseaza si pe mine sa clarific daca la nota de informare trebuie ca persoana vizata sa semneze ceva pentru a putea dovedi ulterior? peste tot pe unde vad la finalul notei apare rubrica cu numele persoanei si semnatura. Mentionez ca in cazul nostru temeiul legal de prelucrare in 99 de cazuri este obligatie legala, interes legitim si nu consimtamantul. Este suficient sa punem nota de informare la avizier si pe site? Multumesc

Maria Popescu replied 5 ani ago

Nu imi raspunde si mie nimeni?

1 Answers
Darius Farcas answered 5 ani ago

Bună ziua,

lucrați într-o instituție publică sau companie privată? doriți să faceți informarea angajaților sau spre ex. cazul unei primării a tuturor cetățenilor municipiului? despre ce date și ce prelucrări informați?

Pt cazurile în care aveți temeiul legal al obligației legale: sugestia mea, personală ar fi să faceți informare prin website/avizier etc. întrucât ar fi aproape imposibilă informarea în altă modalitate. Cu toate acestea, nivelul de așteptări rezonabile cu privire la prelucrare este la un nivel mai ridicat când se face informarea.

Dacă însă aveți temeiul legal al interesului legitim (ex. cazul unui angajat care este fotografiat la un eveniment al companiei – petrecere de Crăciun), dacă din analiză reiese foarte clar că e interes legitim, și este posibil, se va face cu luarea la cunoștință (semnătura angajatului de ex.)