Alina Stanciu asked 2 ani ago

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o intrebare referitoare la abodarea bazelor de date pentru newsletter in context GDPR. Pot trimite un email cu o scurta prezentare a firmei si solicitarea de a se abona la newsletter catre adrese de email publice – identificate pe site-urile diverselor institutii sau companii ( ex mfinante sau alte platforme precum afacerist.ro )?

1 Answers
Ruxandra Saplacan answered 2 ani ago

Stimată dna. Alina Stanciu,
Vă mulțumim pentru întrebare!
În principiu, pentru a vă putea răspunde am avea nevoie de mai multe detalii referitor la tipologiile de adrese care se regăsesc. Dat faptul că sunt regăsite în spațiul public, crează premisele posibilității de trimitere a unor astfel de e-mailuri, mai ales în cazurile în care vorbim despre adrese de e-mail care NU conțin date cu caracter personal (ex. office@numelefirmei.ro, secretariat, contact, achiziții etc.).
Cu toate acestea, ca bună practică, este bine să evitați spamarea persoanelor și obținerea unui consimțământ vă poate proteja împotriva reacțiilor negative.
Când vorbim însă despre adrese de tipul nume.prenume@yahoo.com, atunci vă rugăm să acordați o atenție sporită, chiar dacă este regăsită în spațiul public, persoana vizată s-ar putea să vă ceară lămuriri, să le explicați cum și de ce aveți adresa de e-mail, de unde, ce faceți cu aceasta, etc..

Alina Stanciu replied 2 ani ago

Buna ziua, multumesc frumos pentru raspuns. Adresele de email pot fi atat de tipul nume.prenume@companie.ro sau de tipul numeprenume@gmail.com. Adresele sunt publicate pe site-urile diverselor asociatii / organizatii din domeniu sau chiar institutii ale statului – exemplu mfinante