Comunitatea DPOCategorie: Drepturile persoanelor vizateBună ziua, Am avut mai demult un PFA, pe care l-am închis. Îmi tot găsesc numele pe diferite site-uri. Din punctul de vedere al GDPR e corect să cer să fie șters? Ultimul răspuns primit a fost ca nu intra sub incidența GDPR întrucât :”cand prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public „. Mulțumesc pentru răspuns!!
IntrebariCursanti Echipa asked 5 ani ago
1 Answers
Cazac Dumitru answered 5 ani ago

Bună ziua,

În orice moment, aveți dreptul la ștergerea datelor cu caracter personal, atunci când este întrunită una dintre condițiile menționate la art.17 RGPD.

Prelucrarea realziată pentru îndeplinirea unei sarcini care servește unui interes public sau care rezultă din exercitarea autorității publice cu care este învestit operatorul este caracteristică autorităților publice (ex: primărie, minister etc). În cazul în care datele dvs. apar pe alte site-uri decât ale unor instituții publice, este dificil de identificat situațiile în care se aplică acest temei legal de prelucrare. În orice caz, puteți cere informații suplimentare privind „care este sarcina publică sau interesul public” în baza căruia se realizează prelucrarea. De asemenea, nu uitați că puteți să vă adresați ANSPDCP.