Bună ziua,
Agenții Politie Locale folosesc statiile radio pentru a comunica cu dispeceratul în cadrul unor misiuni. Dispecerul verifică datele de identificare al contravenientului și transmite agentului din teren, datele cu caractre personal – CNP, adresa, serie si nr. CI, ….., pentru intocmirea PV de contravenție. Toate persoanele aflate lângă agent parctic ascultă toata conversația dintre cei doi și au acces la datele respective. Este acest lucru o problemă din punctul de vedere al GDPR-uli?
Mulțumesc.
Bună ziua,
Fără a cunoaște în detaliu procedura și modul de lucru a Poliției Comunitare putem observa următoarele aspecte:
Având în vedere modalitatea de transmitere a datelor între agentul din teren și dispecerat, identificăm riscul cu privire la securitatea prelucrării și anume posibilitatea ca datele să fie auzite de alte persoane și să fie folosite în scopuri proprii.
Se impune adoptarea unor măsuri care ar reduce la minim riscul de divulgare neautorizată.
Exemple: izolarea într-un spațiu care să permită transmiterea informațiilor într-un mod confidențial.
Folosirea unei tablete pentru comunicare.
Atașarea de căști la stațiile radio.
Mulțumesc.
Buna ziua,
Mai nou in procedura Politiei Locale – cei ce folosesc statii criptate ca ale Politiei, cu criptare TETRA, s-a introdus regula de a nu mai transmite datele personale verbal ci doar printr-un mesaj de tip SMS text direct pe terminal/statie.
Toti ceilaalti, ma refer la cei care folosesc vechea procedura, au o problema grava privind datele personale, in opinia mea. Ba mai mult sunt orase in tara care folosesc comunicarea radio necriptate, ce poate fi ascultate de aproape oricine ce are un SDR (costa 20 euro) si stie frecventa de transmisie, gen Politia Locala sector 2 Bucuresti.
Mulțumesc.
Please login or Register to submit your answer