Comunitatea DPOCategorie: Responsabilul cu protecția datelor (DPO)DPO-ul trebuie sa aiba experienta in cadrul companiei in care este numit?
Alexandru Olah asked 6 ani ago

Cu alte cuvinte.. e recomandat sa se angajeze o persoana noua in aceasta functie?

2 Answers
Ghidiu Eli Echipa answered 3 ani ago

Dacă trebuie să îndepliniți obligația de a avea un responsabil cu protecția datelor, dar nu există in cadrul firmei resurse pentru a desemna o persoana in regim full time sau part time, sau pur și simplu doriți să desemnați o persoană cu experiență, atunci puteți să externalizați tot procesul. Mai multe detalii despre serviciul DPO externalizat, gasiti aici.

Cerasela Huza answered 6 ani ago

Codul COR prevede ca Responsabilul cu Protectia Datelor sa aiba o vechime in munca de minim 1 an. Nu este necesar ca vechimea sa fie efectuata la locul de munca unde isi desfasoara activitatea de DOP.
Regulamentul nu impune ca DPO-ul sa fie un angajat nou, poate fi si un angajat intern.

Ionel Orza Echipa replied 6 ani ago

Avand in vedere ca in Romania aplicarea regulamentului pe scara larga – la nivelul majoritatii operatorilor de date si in cadrul tuturor institutiilor – este la inceput, nu exista o masa mare de persoane (sau una suficienta raportata la nivelul cererii) care sa aiba o experienta explicita in functii sau pozitii referitoare la protectia datelor. Din acest motiv, prin vechime de un an de zile, se intelege mai degraba o experienta relevanta sau conexa cu prelucrarile de date.