Comunitatea DPOCategorie: Aspecte generaleAnunturi prin statie
Ciprian Petculescu asked 5 ani ago

Dragi colegi,

As dori sa va prezint o situatie si sa imi spuneti parerea voastra vis a vis de aceasta situatie

Un complex turistic din Romania primeste mii de vizitatori zilnic. Exista situatii in care copii se pierd de parintii lor , caz in care un angajat al Societatii da un anunt prin statie care suna cam asa:

(situatie cand copilul anunta ca s-a pierdut de parinti):

  1. " Parintii copilului Andrei Cristescu este rugat sa se prezinte la receptie.."

    sau cateodata au loc anunturi cand se cheama un adult :

  2. "Domnul Robert Constantin este chemat la receptie…"

sau

"Posesorul autoturismului cu numarul de inmatriculare B XX XXX este rugat sa vina la receptie" (Daca uita luminile aprinse sau daca are loc un incident care implica si masina acestuia, etc)

Teoretic se poate considera dezvaluire ilegala de informatii . Cum apreciati aceasta situatie? Cum ar trebuie sa se desfasoare lucrurile ca sa fie ok GDPR , sa ii informam ca din motive de siguranta si securitate sau interes legitim putem da astfel de anunturi

Va multumesc anticipat!

1 Answers
A. G. answered 5 ani ago

Bună ziua. Orice dpo trebuie să cunoască legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal, nu contează fiecare exemplu în parte sau modalitatea de prelucrare a datelor cu caracter personal.

R679/2016:

"Art.4 punctul 12. încălcarea securității datelor cu caracter personal înseamnă o încălcare a securității care duce, în mod accidental sau ilegal, la distrugerea, pierderea, modificarea sau divulgarea neautorizată a datelor cu caracter personal transmise, stocate sau prelucrate într-un alt mod, sau la accesul neautorizat la acestea;"

În momentul în care acționați într-un interes legitim, aveți afișată informarea privind prelucrarea datelor cu caracter personal, etc., credeți că este necesar ca de fiecare dată când prelucrați date cu caracter personal să țineți o informare/prelegere înainte, ca să fiți sigur că nimeni nu va considera că îi sunt încălcate drepturile privind protecția datelor cu caracter personal? În cazul copilului găsit care își așteaptă părinții la recepție, cât de util este să anunțați prevederile legislației în domeniu, să faceți informarea privind prelucrarea datelor cu caracter personal și apoi să spuneți numele copilului?

Îmi cer scuze dacă răspunsurile mele deranjează pe cineva sau nu sunt exacte. Nu sunt angajat al gdpr complet, sunt doar abonat la postările comunității, primesc notificări pe e-mail și din dorința de ajuta, răspund cât de repede îmi permite timpul și în funcție de cum interpretez prevederile legislației în vigoare. Asta nu înseamnă că numai eu am voie să răspund sau am dreptate mereu. Rog și pe ceilalți colegi să răspundă de ori câte ori consideră de cuviință și mulțumesc pe această cale posesorului site-ului pentru că ne-a pus acest instrument (forum) la dispoziție.